Dobra suradnja i komunikacija između liječnika obiteljske medicine i liječnika SKZZ preduvjet je za pružanje optimalne skrbi pacijentima, kao i za profesionalni rast i usavršavanje i jednih i drugih.

Zadnjih nekoliko godina Hrvatsko društvo za endokrinologiju i dijabetologiju HLZ provodi Projekt unapređenja suradnje endokrinologa i dijabetologa s liječnicima PZZ u RH koji se temelji na trosatnim interaktivnim radionicama u kojima specijalisti endokrinologije s obiteljskim liječnicima u malim grupama prolaze kroz prikaze najčešćih endokrinoloških slučaja u ordinaciji obiteljske medicine, diskutirajući i rješavajući stvarne situacije zajednički. 

Do sada je održano više od tridesetak radionica. Sljedeća radionica koja je namijenjena liječnicima obiteljske medicine iz Osječko – baranjske županije održati će 18. ožujka 2023. u Osijeku u dvorani Stare pekare, Trg Vatroslava Lisinskog 1, od 10-13h. 

Voditelji radionice su:

prof. dr. sc. Darko Kaštelan, Zavod za endokrinologiju i dijabetes, KBC Zagreb

prof. dr. sc. Tina Dušek, Zavod za endokrinologiju i dijabetes, KBC Zagreb

Sudjelovanje na radionici je besplatno i bit će bodovano od strane HLK. Na radionicu se možete prijaviti putem poveznice

.