Search

Radionica “Endokrinološki i dijabetološki pacijent u ordinaciji obiteljske medicine”, Opća bolnica “Dr. Josip Benčević”, Slavonski Brod, 03.12. 2022.

Dobra suradnja i komunikacija između liječnika obiteljske medicine i liječnika SKZZ preduvjet je za pružanje optimalne skrbi pacijentima, kao i za profesionalni rast i usavršavanje i jednih i drugih.

Početkom 2020. Hrvatsko društvo za endokrinologiju i dijabetologiju HLZ je pokrenulo Projekt unapređenja suradnje endokrinologa i dijabetologa s liječnicima PZZ u RH. Projekt  se provodi  kroz jednokratne interaktivne radionice u kojima specijalisti endokrinologije i dijabetologije s obiteljskim liječnicima u grupama prolaze kroz najčešće prikaze endokrinoloških i dijabetoloških slučaja relevantnih u ordinaciji obiteljske medicine, diskutirajući i rješavajući stvarne situacije zajednički.

U Općoj bolnici “Dr. Josip Benčević” u Slavonskom Brodu, 03.12. 2022. održana je  radionica na temu “Endokrinološki i dijabetološki pacijent u ordinaciji obiteljske medicine”.

Panelisti radionice bili su :

  1. prof. dr. sc Darko Kaštelan, dr. med. -internist, endokrinolog i dijabetolog, predsjednik Hrvatskog društva za endokrinologiju i dijabetologiju HLZ; pročelnik Zavoda za endokrinologiju, KBC Zagreb
  2. prof. dr. sc. Tina Dušek, dr. med. -internist, endokrinolog i dijabetolog, KBC Zagreb; pročelnica Katedre za internu medicinu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
  3. Nemanja Španović, dr. med. -specijalist endokrinolog i dijabetolog, Opća bolnica Nova Gradiška
  4. Maja Jurić-Samardžić, dr. med. – internist, endokrinolog i dijabetolog, Opća bolnica “Dr. Josip Benčević”

Izvrsnim odazivom 22 liječnika obiteljske medicine iz cijele županije postavili smo dobre temelje za buduću suradnju i bolju skrb endokrinoloških  i dijabetoloških pacijenata između primarne i sekundarne zdravstvene zaštite.