Search

HDED na Europskom endokrinološkom kongresu

Prošlo je nekoliko dana od završetka Europskog endokrinološkog kongresa, koji se održao od 11. do 14. svibnja u Stockholmu, a još nas uvijek drži ushićenje zbog uspjeha koje su hrvatski endokrinolozi, članovi Hrvatskog društva za endokrinologiju i dijabetologiju (HDED) ostvarili.

Velik broj članova sekcije mladih endokrinologija HDED na europskom kongresu je prezentirao rezultate svojih znanstvenih i stručnih radova, članovi HDED (Ivana Kraljević, Ante Mandić, Karin Zibar Tomšić, Darko Kaštelan) su predsjedavali stručnim simpozijima kongresa, Mirsala Solak je bila pozvani predavač u ‘Meet the expert’ sesiji (Radiotherapy/radiosurgery for pituitary tumours; long term outcome and consequences), a Karin Zibar Tomšić (članica Upravnog odbora EYES-a) je izabrana u Education Committee Europskog endokrinološkog društva.

Kao voditelj Programskog odbora kliničkog dijela ovogodišnjeg europskog endokrinološkog kongresa iznimno sam ponosan na naš zajednički uspjeh, koji je prepoznalo i Europsko endokrinološko društvo te dodijelilo i posebno priznanje.

Sve to pokazuje da, iako smo mala zemlja, uz trud i znanje možemo doseći svjetske i europske trendove u našoj struci.  Želim stoga ohrabriti sve mlade endokrinologe da pristupanjem HDED-u  iskoriste brojne mogućnosti neovisne edukacije i povezivanja s domaćim i međunarodno priznatim stručnjacima.

Za kraj čestitam svim članovima HDED koji su sudjelovali na kongresu na našem velikom zajedničkom uspjehu.

Darko Kaštelan

Predsjednik HDED HLZ